Algemeen

Graafmachine gesloopt; politie zoekt getuigen

- advertentie -

Westerlee – Ter hoogte van de kruising Emergoweg/ D.H. Vinkersweg is in de nacht van zaterdag op zondag een graafmachine van firma B. Reer vernield.

- advertentie -

Eerste poging
Omstreeks 21:30 kreeg de eigenaar een tip dat er twee personen bij de graafmachine stonden en het weiland in vluchten toen de tipgever voorbij kwam. Hierop is de eigenaar wezen kijken, ze troffen ter plekke een tas aan vol met inbrekersgereedschap aan. Ook was het slot van een schaftkeet die daar stond af geknipt. De politie heeft de spullen meegenomen voor nader onderzoek.

Tweede poging
Aangezien ze vermoedelijk een poging deden om de schaftkeet leeg te roven heeft de eigenaar de graafmachine voor de keet gezet. Echter kreeg de eigenaar zondagochtend wederom een bericht, nu met het verhaal dat er vandalen de graafmachine hadden gesloopt.

Ter plekke troffen ze een ravage aan. De machine is fors gesloopt, lampen, ramen, dashboard en vele andere onderdelen zijn kapot gemaakt. Daarbij zijn de hydraulische slangen kapot gesneden. Hierdoor kan de machine niks meer. De schade loopt in duizenden euro’s. De politie heeft ter plekke onderzoek gedaan aan de graafmachine.

Tips
Heeft u iets verdachts gezien, de desbetreffende nacht of in de dagen ervoor? Alle informatie is welkom. Neem contact op met de politie via 0900-8844.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button