Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Twee inwoners Oldambt gepakt voor smokkel van 1200 kilo cocaïne

- advertentie -

Winschoten/ Barendrecht – De politie heeft dinsdag in Barendrecht een 41-jarige man uit Winschoten (door politie) de vrijheid afgenomen van een verdachte 2. Uitstel behandeling rechtszitting aangehouden en in Oldambt een 45-jarige inwoner uit die gemeente. De twee worden verdacht van de in-, uit- en doorvoer van ruim 1200 kilo cocaïne met een straatwaarde van zeker 30 miljoen euro. De Rechter die beslist of een verdachte langer in voorarrest gehouden mag worden. Ook beslist hij of er bijzondere opsporingsmethoden, zoals het tappen van telefoons en doorzoekingen, ingezet mogen worden.rechter-commissaris heeft vandaag besloten dat beide verdachten nog tenminste twee weken vast blijven zitten.

- advertentie -

De douane en politie onderschepten die partij verdovende middelen op 15 januari op een gestrande boot, ‘de Zeeland’, in Cadzand.

Aanhoudingen
De twee mannen zijn dinsdag 8 maart buiten heterdaad(door politie) de vrijheid afgenomen van een verdachte 2. Uitstel behandeling rechtszitting aangehouden in een lopend cocaïne onderzoek. Zij waren opvarenden van een sleepboot, ‘de Marian V’, die eind december 2015 vanuit Paramaribo naar Rotterdam was vertrokken. Vermoedelijk is vanaf deze sleper de partij cocaïne overgeheveld op ‘de Zeeland’. Er volgen naar verwachting in dit onderzoek meer aanhoudingen.

Op 8 maart heeft de politie in het kader van het onderzoek woningen in Barendrecht, Oldambt en Rotterdam doorzocht. Daarbij zijn diverse goederen in Inbeslagneming van voorwerpen waarmee strafbare feiten zijn gepleegd, bijvoorbeeld omdat ze nodig zijn voor het bewijs of omdat ze gevaarlijk zijn (o.a. wapens en drugs). Ook omdat ze verkocht kunnen worden om de criminele winsten af te romen (auto’s, huizen, jachten, etc.) Dit beslag geschiedt in opdracht van de officier van justitie. Ook geldbedragen kunnen in beslag worden genomen beslag genomen, zoals laptops, telefoons, USB-sticks, bankpassen en administratie. In Barendrecht troffen politiemedewerkers bovendien een luchtpistool aan. En in Oldambt 21 9-mm patronen.

Cocaïneboot
Op 15 januari hebben de Kustwacht en Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij de ‘Zeeland’ met vier opvarenden uit de kolkende zee gered, nadat er door hen een noodsignaal was uitgezonden. De opvarenden verkeerden in nood met hun stuurloos geworden boot te midden van metershoge golven. De boot is vervolgens aangespoeld in Cadzand.

De Douane en politie hebben op ‘de Zeeland’ grote hoeveelheden pakketten verdovende middelen aangetroffen in de boot. Uit testen van de Forensische Opsporing is gebleken dat de pakketten pure cocaïne bevatten en dat het gaat om ruim 1200 kilo in totaal.

De cocaïneboot en de drugs zelf zijn in beslag genomen. ‘De Zeeland’ had ernstige schade aan onder meer de mast opgelopen. De schipper van ‘de Zeeland’ zit sinds 15 januari 2016 in voorlopige hechtenis.

Marian V
Bij doorzoeking van ‘de Marian V’ op 20 en 21 januari zijn diverse goederen aangetroffen en in beslag genomen die vermoedelijk verband houden met de op de Zeeland aangetroffen partij cocaïne.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button