Algemeen

Basisschool De Leilinde door renovatie helemaal klaar voor de toekomst

- advertentie -

Winschoten – De basisschool met de bijbel ‘De Leilinde’ is vrijdag door burgemeester Sikkema officieel heropend. De school gebouwd halverwege de jaren ’80 was helemaal toe aan een grondige renovatie.

- advertentie -

Van allemaal kleine kamertjes heeft architect Klaas Klamer er een moderne school van gemaakt met veel open ruimtes, pleinen,  een mooie open entree met keuken. Vrolijke kleuren in blauw en groen met de Leilinde als basis, kan de school weer jaren vooruit.

Ruim 3 jaar tijd aan voorbereidingen heeft deze verbouwing gekost, waarvan een ½ jaar werkelijk aan werkzaamheden en bouw.

Resultaat
Directeur Janny Janssens: “Wij zijn heel trots op het resultaat en blij dat de burgemeester ja heeft gezegd op de uitnodiging voor de opening. Want wij zijn de gemeente heel veel dank verschuldigd, voor de financiële bijdrage en de samenwerking op verschillende vlakken. Ook de ouders zijn wij veel dank verschuldigd. Van het ophangen van allerlei zaken, tot het schoonmaken en opknappen van het schoolplein, dat is allemaal door deze vrijwilligers gedaan.”

De school telt 6 leerkrachten, 1 assistente en 1 directeur en is op het gebied van digitalisering helemaal up-to-date.

Opening
Nadat de kinderen hun schoollied uit volle borst hadden gezongen heeft Cora-Yfke Sikkema, samen met kinderen het lint doorgeknipt. Eenmaal binnen stond er voor de kinderen een muzikale verrassing te wachten.

De Klanken Karavaan brachten de kinderen volop in beweging met hun zang en energieke klanken op percussie instrumenten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button