AlgemeenKort nieuwsSport

Opstapcursus voor startende hardlopers start op zaterdag 2 april

- advertentie -

Winschoten – Wat is de opstapcursus? Elk jaar organiseert Atletiekvereniging Aquilo uit Winschoten een hardloopcursus voor de startende of beginnende loper. Tijdens onze 10 weekse cursus worden handige tips en tricks gegeven door ervaren gediplomeerde Atletiekunie-trainers over het hardlopen en aanverwante zaken. Onze opstapcursus bestaat uit ruim 20 trainingen in en rond het Stadspark of Rosarium en een tiental presentaties in ons clubhuis het Noorderhonk, waarbij steeds een ander thema aan bod komt. Na 10 weken kan je ca. 20 minuten achtereen hardlopen, zonder te wandelen!

- advertentie -

Voor wie?
Wil je heel graag starten met hardlopen of ben je net begonnen met hardlopen, dan is onze opstapcursus juist voor jou bedoeld! Je hoeft geen ervaring te hebben met hardlopen om bij ons te kunnen starten. Een positieve instelling en de wil om lekker te gaan sporten is voldoende om op zaterdag 2 april met ons mee te gaan doen!

Wanneer?
De opstapcursus begint op zaterdag 2 april om 9.00 uur in het Noorderhonk, de thuisbasis van Atletiekvereniging Aquilo. De trainingen worden gegeven op zaterdagochtend en dinsdagavond. Op de donderdagavond bestaat de mogelijk om een gemiste training in te halen van zaterdag of dinsdag. Op zaterdagochtend is ook de presentatie met diverse thema’s.

De Trainingstijden zijn?
Zaterdagochtend: 9.00 – 9.20 uur presentatie en 9.30 – 11.00 uur hardlooptraining. Dinsdagavond: 19.30 – 20.45 uur hardlooptraining. Donderdagavond: 19.30 – 20.45 uur inhaaltraining als je de zaterdag of dinsdag hebt gemist.

Wat kost het?
De kosten voor de opstapcursus bedragen € 40,00 voor ruim 20 trainingen en 10 presentaties.

Moet ik me aanmelden?
Het is niet nodig om je van tevoren aan te melden. Als je op zaterdag 2 april of op dinsdag 5 april start met de cursus, ontvang je een inschrijfformulier en ook nog een formulier om je gezondheidsprofiel aan te geven.

- advertentie -

Vervolg
Na onze opstapcursus zijn er verschillende mogelijkheden om verder te trainen. Aquilo biedt voor alle lopers passende trainingen aan met verschillende doelen. Na onze opstapcursus is het bijvoorbeeld mogelijk om door te gaan trainen. Gewoon voor de gezelligheid of misschien wil je graag een keer meedoen met de 4 Mijl van Groningen (6,4km) of lijkt de de RUN van Winschoten (10km) je wat. Alle mogelijkheden worden tijdens de opstapcursus toegelicht en uitgelegd door gediplomeerde Atletiekunie-trainers.

- advertentie - 

Graag tot ziens op zaterdag 2 april om 9.00 uur in het Noorderhonk!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button