AlgemeenGemeente

Opnieuw GHB in drankjes, twee meisjes naar het ziekenhuis

- advertentie -

Winschoten – Afgelopen nacht zijn er twee meisjes plotseling onwel geworden tijdens het stappen op het Marktplein in Winschoten, dit werd aan ons verteld door één van de ouders die ons op de hoogte stelde via de tiplijn. De persvoorlichting van de politie wilde niks kwijt over deze zaak.

- advertentie -

Omstreeks 01:00 uur is een 17-jarig meisje knock-out gegaan op het Marktplein. Haar vriendinnen hebben vervolgens 112 gebeld, ze is uiteindelijk meegenomen naar het ziekenhuis voor onderzoek. In het ziekenhuis hebben ze bloedonderzoek verricht. Uit de resultaten van dit onderzoek is moeilijk te zien of er zich GHB in het lichaam bevind, aangezien deze stof snel afbreekt in het lichaam.

Een 15-jarig meisje is rond 02:30 knock-out gegaan voor het gemeentehuis aan de Langestraat. Ook zij is afgevoerd door een ambulance en ook kreeg zij een bloedproef, in haar bloed zaten geen sporen van alcohol. Dat betekend dat de daders/dealers ook GHB in niet-alcoholische drankjes doen.

Symptomen 
In beide gevallen hadden de hulpverleners sterk het vermoeden dat de meiden GHB in het lichaam hadden. Ze vertoonden beide de symptomen van de drugs, en gedroegen zich verward en deden rare tot onlogische dingen.

Er is hierom een sterkvermoeden dat één of meerdere personen de drugs GHB in onbeheerde drankjes doen, hier zijn over het algemeen vaak vrouwen het slachtoffer van. Wij vragen het uitgaanspubliek op te letten en bij bijzonderheden het kroegpersoneel te waarschuwen.

Aangiftes
Op dit moment lopen er enkele aangiftes tegen de nog onbekende dader(s). Twee slachtoffers van twee weken geleden hebben beide aangifte gedaan, ook deze slachtoffers zullen dit gaan doen.

Waarschuwing!
Twee weken geleden heeft OldambtNu een algehele waarschuwing gedaan, meerdere kroeghouders namen onze berichtgeving uiterst serieus en maakten eigen posters en waarschuwden haar bezoekers. ‘Toch is het pakken van de daders lastig, het gaat snel en onopvallend’ verklaarde de politie destijds.

- advertentie - 

Lees meer: Politie: waarschuwing – Laat je drankje niet onbeheerd achter!

Advies
De politie adviseert het uitgaanspubliek om een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen: De voor de hand liggende is dan wel, laat een drankje nooit onbeheerd staan tijdens het uitgaan. Neem geen drankjes aan van onbekenden; Accepteer geen flesjes die het barpersoneel niet in jou bijzijn opent; Drink niet verder als een drankje vreemd smaakt.

Bel 112 als je merkt dat je duizelig wordt of hoofdpijn krijgt na het drinken van je drankje.

Zelf meegemaakt?
De politie roept mensen op die iets vergelijkbaars hebben meegemaakt of weten dat zoiets gebeurd is, om contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button