Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenSport

Zoë Klunder uit Midwolda presenteerd zich goed tijdens TopJudo toernooi in Duitsland

- advertentie -

Midwolda/ Duitsland) – Enkele weken terug werd de 14-jarige Zoë uit Midwolda geselecteerd door de JBN om zich afgelopen zaterdag aan te sluiten bij de “oranje cadets“ voor het Mondiaal Thüringen Pokal (Duitsland). Een topjudo toernooi in een poule met 52 judotalenten in de categorie tot 18 jaar, -63 kg met judoka’s uit verschillende landen waarvoor je geselecteerd moet worden.

- advertentie -

Zoë heeft de eerste wedstrijd, net als ruim 25 anderen een vrijloting. De tweede partij moet ze tegen de 17 jarige en latere finalist en kampioen van Duitsland 2015 en derde in 2016 en gaat na een spetterende wedstrijd helaas onderuit. Door herkansing komt Zoë tegenover een 16 jarige Oostenrijkse vice – kampioen te staan en wint met geweldig spannend judo deze wedstrijd wel en kan daarmee door. Daarna kon Zoë zich opmaken voor de wedstrijden richting het brons en treft een 16 jarig Nederlandse topper en staat ook hier weer ontzettend goed tegen te judoën maar moet helaas toch haar meerdere erkennen …

Een geweldige ervaring heeft ze als 14 jarige hiermee opgedaan en als frisse eerstejaars ” oranje cadet ” aantreden en zich een plaatsje tussen de beste 10 van deze 52 Internationale judoka’s te judoën … Met een tevreden gevoel konden wij ons opmaken om naar het hoge Noorden terug te rijden en na een korte nachtrust richting het Open Dutch Sambo te Dalfsen te rijden.

Hier moest Zoë uitkomen in een poule met samboka’s uit Litouwen, Israel, Frankrijk en Nederland. Zoë was op dreef en versloeg alle samboka’s met 8-0 zonder enig tegenpunt en wordt voor de 4e keer op rij Nederlands Kampioen Sambo tot 18 jaar. Een druk weekend en 1478 km. meer op de teller verder … (voor de niet – kenners, Sambo is een Russische worsteltechniek met veel oude – school judo)

Foto’s & tekst: Ingezonden 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button