Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenCultuurKort nieuws

Ewoud Broeksma- “Ogen Blikken” – Foto expositie in de Klinker en Bibliotheek

- advertentie -

Winschoten – In Cultuurhuis De Klinker in Winschoten is vanaf 1 april de expositie van Groninger fotograaf Ewoud Broeksma te bekijken. Broeksma is vooral bekend van zijn fotocolumns op de sportpagina’s in Dagblad van het Noorden.

- advertentie -

Onder de titel Ogen Blikken wordt niet alleen werk getoond uit de krant maar ook foto’s van Gabbers, lokale bekendheden, en portretten van bijzondere personen.

Portretkunst
Ewoud begon zo’n 25 jaar geleden met serieus fotograferen en richtte zich vooral op de portretkunst. Vanaf 1994 kreeg hij de wekelijkse opdracht om voor het toenmalig Nieuwsblad van het Noorden een fotocolumn te verzorgen met aparte foto’s van topsporters uit de regio Noord-Nederland.

Herkenbaar zijn ze nog steeds;  door het gebruik van humor en lijfelijkheid en fraaie belichting kregen zijn foto’s veel aandacht. In 2004 haalde zijn werk het NOS-journaal en alle kranten van Nederland kort voor aanvang van de Olympische Spelen in Griekenland dat jaar.

Onder de titel “Sporthelden puur” kreeg hij vele topsporters zo ver om naakt voor hem te poseren.

Echter nooit over de grens van wat de klassieke beeldende kunst “voorschrijft”. “Ik wil een puur beeld maken van mensen, tijdloos, geen reclame, en geen beeldmanipulatie”.

De uitgaves daarvan in kalender- en boekvorm zijn nu tijdelijk verkrijgbaar in De Klinker.

Opening
Vrijdagavond 1 april om 19.00 uur wordt de expositie geopend. U bent van harte welkom om mee te toosten op deze unieke foto’s

De expositie loopt t/m donderdag 30 juni 2016. De Klinker, Mr. D.U. Stikkerlaan 251,9675 DG Winschoten. Tel.  0597-700270 info@indeklinker.nl. Openingstijden: di-wo-do  11-19 uur, vr: 11-20 uur, za: 11-17 uur,

zo-ma: gesloten. Ook voorafgaand en tijdens voorstellingen kunt u terecht voor de expositie

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button