Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Hennepkweker uit Stad ontkend alles over een Winschoter kwekerij

- advertentie -

Winschoten – Een 43-jarige Stadjer is voor hennepteelt veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf, waarvan de helft voorwaardelijk. Hij zou twee kwekerijen hebben gehad, maar de rechtbank achtte slechts één zaak bewezen.

- advertentie -

Hennepstekken
De man had in een loods in het Drentse Nijensleek meer dan drieduizend hennepstekken staan. Hij was bezig die te verzorgen toen de politie in mei 2014 binnenviel. Met de hennepactiviteiten had hij ruim 1400 euro verdiend en dat moet hij terugbetalen aan de staat.

De Groninger werd er tevens van verdacht hennep te kweken op zolder van een huis in Winschoten dat hij verhuurde. Daar vond de politie bijna twaalfhonderd planten.

100.000 euro
De man stelde dat hij niets van de kwekerij wist, maar wel regelmatig bij het huis was geweest om puin op te halen, omdat hij achter het huis een doucheruimte wilde bouwen. Volgens de officier van justitie had de man met de Winschoter hennepkwekerij zo’n 100.000 euro illegaal verdiend.

Dat bedrag hoeft de man niet terug te betalen aan de staat, omdat de rechters in zijn verklaring meegaan en te weinig bewijs zien voor het tegendeel.

Bron: RtvNoord

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button