Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenGemeente

Werk in uitvoering: Aanleg hemelwaterriolen in de Venne in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Oldambtster Wegenbouw Combinatie (OWC) is de afgelopen weken druk bezig op en aan de Venne in Winschoten, mat name de met de herinrichting van de straat en met het aanleggen van een hemelwaterriolen.

- advertentie -

De reconstructie wordt gefaseerd uitgevoerd en zal in het najaar zijn afgerond. Als gevolg van de werkzaamheden zal het aantal parkeerplaatsen op de Venne de komende maanden beperkt zijn.

Elders in de binnenstad en in de ring rondom het centrum zijn echter voldoende alternatieve parkeerplaatsen.

De Venne
De Venne is een belangrijke verkeersader in de Winschoter binnenstad. De straat is nu vooral een ‘aanloopstraat’, maar verdient meer allure. Wonen aan de Venne wordt prominenter. Daarop is de herinrichting van de straat afgestemd. Aan de Venne zijn de thema’s water, diversiteit in functies en moet resulteren in een dynamischer en aantrekkelijker stadsbuurt.

De Venne (van oorsprong  een gracht) krijgt een waterloop met waterelementen. Deze waterloop ligt bovenop een ondergrondse waterberging die bij hevige regenval de waterproblemen uit het verleden zal voorkomen en het regenwater makkelijker kan opvangen. De rijlopers worden van elkaar gescheiden en hebben een minimaal hoogteverschil met de trottoirs. Er komt veel ruimte voor groenvoorzieningen, parkeerplaatsen en ruimtes voor laden en lossen van goederen ten behoeve van bevoorrading. De Venne zal hierdoor een aantrekkelijk verblijfsgebied worden waar wonen, werken en een makkelijke toegankelijkheid tot het centrum gerealiseerd wordt.

Foto: Gemeente Oldambt

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button