AlgemeenCultuur

Burgerinitiatief ‘Blauwestad Verwelkomt Vluchtelingen’ stopt per direct

- advertentie -

Oldambt – Stichting Groningen Verwelkomt Vluchtelingen stopt haar activiteiten bij het asielzoekerscentrum bij Blauwestad. Volgens de stichting staat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) het initiatief in de weg.

- advertentie -
‘COA ontmoedigt’
Groningen Verwelkomt Vluchtelingen is een burgerinitiatief dat activiteiten organiseert voor asielzoekers. Volgens de stichting wil het COA in Blauwestad het aantal initiatieven voor vluchtelingen beperken en ontmoedigen.

‘Hoop op goede samenwerking verkeken’
‘Als de plaatselijke COA burgerinitiatieven niet accepteert en respecteert, de uitgestoken hand afwijst en bovendien gaat tegenwerken, dan is elke hoop op een goede samenwerking verkeken’, schrijft de stichting in een persverklaring.

Niet op de hoogte
Een woordvoerder van het COA zegt nog niet op de hoogte te zijn van het besluit van de stichting en kan daarom niet inhoudelijk reageren.

Onder de vlag van ‘Groningen Verwelkomt Vluchtelingen’, bestaan er ook initiatieven in Groningen en Slochteren. Die gaan gewoon door. Ook komen er nog afdelingen in Ten Boer en Appingedam.

Foto: Trijntje Timmer/ OldambtNu.nl (Archief)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button