AlgemeenCultuurKort nieuws

Muziekvereniging Prins Hendrik pakt titel op de ONFK in Drachten

- advertentie -

Scheemda/ Drachten – Afgelopen vrijdag nam de christelijke muziekvereniging Prins Hendrik te Scheemda deel aan de ONFK te Drachten.

- advertentie -

Deze Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen worden jaarlijks georganiseerd door de OMF en vonden vrijdag 8 en zaterdag 9 april plaats in De Lawei te Drachten.

In de divisies 1 t/m 5 werd gestreden om het hoogst aantal punten. In de 4 divisie waar ook Prins Hendrik uitkomt, deden 10 fanfareorkesten mee.

Componist Jan de Haan
Het verplichte werk voor deze divisie was “Hommage -variations on a theme in ancient style”  van de componist Jan de Haan. Hommage bestaat uit zes variaties  op een origineel thema in renaissance stijl.  Een stuk vol afwisseling van karakter en vaart waarin alle secties van het orkest “aan de bak” moesten. Prins Hendrik heeft hard gewerkt om zich het stuk eigen te maken en de sfeer van de muziek te laten klinken. Dat was zonder de inspanning en  inspirerende leiding van onze dirigent Gosse Reijenga zeker niet gelukt!

Jury
De jury bestaand uit de heren Fried Dobbelstein, Jan van der Roost en Durk Lautenbasch.

Voorzitter Robert Vos nam de prijzen in ontvangst de muziekvereniging won een wisselbeker, een kampioenstrofee en een workshop concert met Robbert Vos.

Jaarlijks concert
Wilt u ook genieten van deze prachtige muziek. Dan kan dat op de uitvoering van de vereniging  op 23 april in de Eextahal. Waar nog veel meer mooie muziek gespeeld  wordt door het fanfareorkest en de percussieband afgewisseld met dansen en shows van het pomponteam junior

Lees hier meer: Jaarlijkse Aprilconcert muziekvereniging Prins Hendrik Scheemda

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button