AlgemeenCultuurKort nieuws

Kinderen in Oldambt en Bellingwedde lezen 6302 boeken

- advertentie -

Scheemda- Op het veld van SC Scheemda hebben de bijna 700 deelnemers aan Scoor een boek hun uiterste best gedaan ook met hun handen en benen te scoren! Samen hebben ze 6302 boeken gelezen, 5051 in Oldambt en 1251 in Bellingwedde. Een prachtige score!  In de eerste ronde maakte wethouder Bard Boon van gemeente Oldambt dit aantal bekend, in de tweede ronde wethouder Lea van der Tuin van Bellingwedde.

- advertentie -

Groby
Op het veld waren allemaal spelen opgesteld, waaronder een stormbaan, megaballen en gatenschieten, kegelen enzovoort. Acht spellen en een cateringmoment. Ook kwam Groby nog even op bezoek! In beide rondes kon een groep een FC Groningenvoetbal winnen, met de handtekening van Etienne Reijnen. In de eerste ronde won groep 5 van de Tweemaster in Winschoten de voetbal. In de tweede ronde groep 5/6 van OBS de Noordkaap in Midwolda.

Verloting
Een bezoek van FC Groningen speler Etienne Reijnen was de inzet van een verloting. Helaas is dat lot niet in Oldambt of Bellingwedde gevallen. Als troost trokken de beide wethouders een bal met nummer. De gelukkige groepen, Eexterbasisschool groep 6 uit Scheemda en CBS de Loopplank ontvingen een verrassingstasje met inhoud.

Thuis lezen
Scoor een boek! gaat over lezen in schooltijd. Dit jaar konden kinderen ook thuis mee doen door zelf een scoreposter te ontwerpen. Iedereen die een foto van de poster had gemaakt en deze gemaild naar scooreenboek, maakt kans op een toegangskaartje voor een voetbalwedstrijd. Ook die prijs viel niet in Oldambt of Bellingwedde, maar  voor Koen Sportel van CBS Annewieke en Amy Wiekens van de Waterlelie staat wel een leuke troostprijs klaar in bibliotheek Winschoten!

Afsluiting
Deze afsluiting van Scoor een Boek! 2015 is mede mogelijk gemaakt door Biblionet, de Rabobank, Zuid en Oost Groningen en met organisatorische medewerking van het Huis van de Sport Oldambt. Voetbalvereniging SC Scheemda stelde een veld ter beschikking en diverse materialen waaronder de wel 40 ballen en heel veel pionnen. Albert Heijn in Winschoten schonk de 700 kinderen een lekkere müslireep.

 

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button