AlgemeenCultuur

Digitaal… Baby- dreumescafé in Bibliotheek Winschoten

- advertentie -

Winschoten  Vrijdagochtend 11 september is er weer een baby-dreumescafé voor (groot)ouders met kinderen van 0-3 jaar in de nieuwe bibliotheek in de Klinker, Mr. D U Stikkerlaan 251 in Winschoten. Het begint om halftien en duurt ongeveer een uur. Het thema is digitale media. Smartphone en tablet zijn niet meer weg te denken in de meeste gezinnen. Baby’s en dreumesen doen ouders na, ook hierin.

- advertentie -

Hoe ga je daar mee om?
Er zijn digitale prentenboeken voor op de computer en apps voor smartphone of tablet beschikbaar. Ook voor heel jonge kinderen. Een goede begeleiding is dan van groot belang. Bibliothecaresses Hennie Nijmeijer en Esther Huls hebben zich hierin verdiept. Wat zeggen de onderzoeken over tablet en smartphone en jonge kinderen? Wat is er voor hen op de markt, waar moet je op letten? Onder het genot van een kopje koffie of thee kun je ervaringen uitwisselen met andere ouders.

Er zijn tablets aanwezig om te bekijken en eventueel samen met je kind mee aan de slag te gaan. Ook zal kinderfysiotherapeute Ciska Postema van PrengerHoekman aanwezig zijn. Bij haar kun je terecht met vragen over de motoriek van je kindje. De aanvang is om 09.30 uur.

Aanmelden vinden we prettig. Dat kan via winschoten@mijneigenbibliotheek.nl, of per telefoon 0597-700270 tijdens openingsuren.

Dit baby-peutercafé wordt mede mogelijk gemaakt door de medewerking van het Centrum Jeugd en Gezin van Bellingwedde en Oldambt.

Foto: Biblionet Groningen

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button