Algemeen

Doneer uw kinderfiets tijdens de ANWB inzamelactie

- advertentie -

Winschoten – De ANWB heeft de inzamelactie ‘Kinderfietsenplan’ gestart. Hierbij worden fietsen ingezameld om kinderen in armoede aan een fiets te helpen. De gemeente Oldambt wil haar steentje bijdragen aan dit initiatief. Op dinsdag 26 april en woensdag 27 april staat er een pop up fietsenwinkel in Winschoten, waar inwoners fietsen kunnen inleveren.

- advertentie -

Fietsen inzamelen
De ANWB en gemeente Oldambt roepen inwoners, verenigingen, scholen, sportclubs en bedrijven op om fietsen in te zamelen voor kinderen van 6 tot 18 jaar. Deze fietsen gaan naar kinderen uit arme gezinnen die zich geen fiets kunnen veroorloven.

Pop up fietsenwinkel
Op dinsdag 26 april en woensdag 27 april staat er een pop up fietsenwinkel in de vorm van een container in de Langestraat te Winschoten, op het parkeerterrein naast de HEMA. Twee fietsenmakers van Werkpro staan klaar om fietsen te controleren en eventueel te herstellen. Daarnaast kunnen mensen fietsen inleveren ter donatie. De container is beide dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Fiets van groot belang
In de provincie Groningen groeit 1 op de 5 kinderen op in armoede, dit betekent vaak dat zij geen fiets bezitten. Het hebben van een fiets is juist voor kinderen een voorwaarde voor persoonlijke groei en sociale ontwikkeling. Dankzij een fiets kan een kind mogelijk naar de juiste school, met anderen naar een speelplein, of naar vriendjes uit een andere buurt. De gemeente hoopt op zoveel mogelijk fietsen om zo kinderen zonder fiets blij te maken. Kent u zo’n kind? Schroom niet en meldt het kind/gezin aan bij het Nationaal Fonds Kinderhulp. Het Nationaal Fonds Kinderhulp is vaste partner van het Kinderfietsenplan.

Locatie inzamelpunt
Het hele jaar 2016 kunnen van maandag t/m vrijdag, 7.30 – 16.00 uur fietsen op de werkplaats buitendienst van de gemeente Oldambt worden ingeleverd. Het adres is Grintweg 86, 9675 HL Winschoten.

Foto: ANWB.nl

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button