Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Brandweer verwacht dat dit weekend het vuur is gedooft

- advertentie -

Scheemda –  Eerst moeten de schuren gesloopt worden, pas dan kan de brandweer de laatste smeulende balen papier bij Virol Recycling blussen. Dat laat brandweerwoordvoerder Jop Heinen aan RTV Noord weten. De verwachting is dat het laatste vuur dit weekend is gedoofd.

- advertentie -

De brandweer stopte woensdag ook al even met blussen, om de bluswerkzaamheden donderdag weer op te pakken. Nu wacht de brandweer op de sloophamer. ‘Op het buitenterrein is alles geblust’, zegt Heinen nu. ‘Het enige papier wat nog ligt te smeulen ligt in de loods. We laten eerst het bedrijf de loodsen helemaal slopen en daarna gaan we verder.’

Verschillende methoden
De brandweerlieden zijn sinds dinsdagavond druk in de weer om de brand en de smeulende resten bij Virol te doven en volgens Heinen heeft de brandweer dat op diverse manieren gedaan.

‘We hebben verschillende methoden geprobeerd’, vervolgt de woordvoerder. ‘We zijn begonnen met de balen in containers met water onder te dompelen. Dat duurde erg lang vanwege sloopwerkzaamheden, waardoor het één brei met papier is geworden.’

De hulpdienst heeft daarom besloten haar werkwijze aan te passen. ‘ Nu zijn we voorzichtig aan het blussen. Ondertussen voeren we het materiaal wat geblust is af.’

Overlast minimaal
Voor de directe omgeving kan er opnieuw overlast ontstaan. ‘Er is nog steeds wat rookontwikkeling. Op dit moment smeult het. De bulten papier worden met rust gelaten.’ Toch verwacht Heinen dat het meevalt. ‘De overlast is minimaal vergeleken met de afgelopen dagen.’

De brandweer verwacht dit weekend de laatste smeulende resten te kunnen doven.

Foto’s: Jeroen Bos/OldambtNu.nl

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button