Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenPolitiek

Partij voor het Noorden wil duurzaamheidsfonds voor Oldambt

- advertentie -

Winschoten – De Partij voor het Noorden ziet graag dat de inwoners van Oldambt de mogelijkheid krijgen om geld te lenen vanuit een in te stellen duurzaamheidsfonds voor duurzame investeringen in particuliere woningen.

- advertentie -

Nu al kunnen starters dankzij een starterslening duurzaam investeren in hun woning.
Daar moet volgens de partij ook de bestaande groep woningbezitters bij.
De Partij voor het Noorden vindt van groot belang dat vooral ook de lagere inkomensgroepen, vaak in oudere koopwoningen, mogelijkheden krijgen om in duurzaamheid te investeren. Hierbij kan gedacht worden aan o.a. isolerende maatregelen, energiezuinige cv ketels en zonnepanelen.

Maandag 23 mei aanstaande dient de Oldambtster fractie van de  Partij voor het Noorden tijdens de raadsvergadering daartoe een motie in en hoopt hiervoor binnen de raad de handen op elkaar te krijgen.

De gemeente Oldambt gaat sinds 2011 vol voor duurzaamheid en klimaat. In 2014 werd daarom ook 1 miljoen euro vrijgemaakt voor energiebesparende maatregelen in eigen gemeentelijk vastgoed.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button