AlgemeenSport

Turninstituut succesvol tijdens landelijke halve finale acrogym in Zwolle

- advertentie -

Zwolle/ Winschoten – Tijdens de 1/2 finale acrogym op 21 en 22 mei in Zwolle hebben de acroteams van het Turninstituut uit Scheemda zeer succesvol gepresteerd. Alle 5 deelnemende acroteams van het Turninstituut wisten tijdens deze 1/2 finale een startbewijs voor het NK te bemachtigen. Daarnaast werden er maar liefst 3 medailles in de wacht gesleept! Daarmee was het Turninstituut de meest succesvolle club uit het noordelijke district tijdens deze 1/2 finale.

- advertentie -

Op zaterdag 21 mei was er in de categorie duo D senior een zilveren medaille voor het duo Magret Huisman/ Michelle van der Laan die zich daarmee overtuigend heeft weten te plaatsen voor het NK. In de categorie trio D senior wist het trio Nina Udema/ Dorien Dieterman/ Senna Frederiks met een mooie oefening in een groot deelnemersveld knap op de 7e plaats te eindigen. Ook het jonge trio Marjet Dijksterhuis/ Felicia Boonman/ Larissa Westerhof wist zich knap te plaatsen voor  het NK door in de categorie trio E junior 7e te worden.

Op zondag 22 mei was er een mooie zilveren medaille voor het duo Floor van Dongen/ Jolienke Huisman die met de hoogste score voor de balansoefening zich overtuigend wisten te plaatsen voor het NK.  Voor het trio Nanda Huisman/ Remke Huisman/ Julie Hendriks was er tevens een medaille, dit trio eindigde knap als 3e in een deelnemersveld met maarliefst 32 teams.

De teams uit de D-/E-lijn zullen op 4 juni in Zwolle aantreden op het NK. Het NK voor de C-lijn teams vindt op 24 juni plaats in Ahoy Rotterdam.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button