AlgemeenRegionaal nieuws

Seksclub Casa Grande weer open ondanks lopend onderzoek

- advertentie -

Gieterveen – Seksclub Casa Grande in Gieterveen opent donderdag weer de deuren ondanks een nog lopend strafrechtelijk onderzoek. Dat meldt RTV Drenthe.

- advertentie -
De seksclub werd drie maanden geleden gesloten door burgemeester Eric van Oosterhout van de gemeente Aa en Hunze omdat er bij een inval misstanden waren geconstateerd.

Minderjarig
De politie verdenkt de eigenaar, een 53-jarige man uit Winschoten, en de 53-jarige beheerster van Casa Grande van mensenhandel. In de club trof de politie twee minderjarige meisjes aan die illegaal in Nederland verbleven. Ook werd een meerderjarige illegale vrouw aangetroffen.

Lees ook: 53-Jarige Winschoter aangehouden voor mensenhandel bij seksclub

Blijven verdachte
De twee medewerkers van de seksclub werden na drie weken op vrije voeten gesteld. Ze zijn nog wel verdachte. Het strafrechtelijk onderzoek naar de misstanden bij Casa Grande is inmiddels afgerond en ligt ter beoordeling bij de officier van justitie. ‘Over deze zaak wordt binnenkort een beslissing genomen’, aldus woordvoerder Manon Hoiting van het Openbaar Ministerie.

Lees ook: Toch minderjarige meisjes ontdekt in seksclub, Winschoter blijft vastzitten

Vergunning
Ondanks dat er nog geen besluit is genomen of de twee worden vervolgd, mag de seksclub toch de deuren openen. ‘Ik heb voor drie maanden de vergunning ingetrokken en wacht nu het strafrechtelijk onderzoek af. Tot die tijd mag de club weer open’, aldus burgemeester Van Oosterhout. ‘Mochten er opnieuw misstanden worden geconstateerd, dan sluit ik de club onmiddellijk.’

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button