Algemeen

48-Jarige man moet €1.500,- boeten voor hennepkwekerij Scheemda

- advertentie -

Scheemda – Geen veertigduizend euro, maar slechts vijftienhonderd euro aan illegale winst hoeft een 48-jarige man uit Hoogezand te betalen aan de Staat voor een hennepkwekerij in Scheemda.

- advertentie -
Loopjongen
Daarmee stelt de politierechter de eis van de officier van justitie flink bij. Die vindt dat de Hoogezandster volledig verantwoordelijk is voor de kwekerij, die door ‘zware jongens’ in zijn huis is aangelegd. De rechter meent dat hij als loopjongen enkel de beloning van vijftienhonderd euro hoeft af te staan.De man heeft ook een taakstraf van 120 uur en twee maanden voorwaardelijke celstraf gekregen. De officier had liever gezien dat hij een maand de cel in ging en een maand voorwaardelijk kreeg.

Onderhuurder
De kwekerij werd op 16 april vorig jaar ontdekt op zolder in een huis aan de Snikke in Scheemda. De Hoogezandster zei eerst dat zijn onderhuurder, die ook voor de rechter moest verschijnen en op wiens naam het contract stond, de 466 planten had neergezet. Later gaf hij toe dat hij zelf verantwoordelijk was.

Beloning
De onderhuurder, een 47-jarige Emmenaar, heeft vijftig uur taakstraf gekregen. Van de rechter hoeft hij geen cent terug te betalen van de 4500 euro, die hij als beloning heeft gekregen. De officier had dat wel geëist.

Blij met taakstraf
De rechter woog het verslavingsverleden en de schuldenproblematiek van de man daarin mee, maar vooral het feit dat hij zich zo open opstelde tijdens de zitting en zijn leven wil beteren. Hij is zelfs blij met zijn taakstraf, omdat hij dan overdag tenminste iets te doen heeft.

Bron: RtvNoord

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button