Algemeen

Oldambtster Acro-teams pakken zilver en brons in Zwolle

- advertentie -

Zwolle – Op zaterdag 4 juni werden de Nederlandse Kampioenschappen Acrogymnastiek D/E-lijn gehouden in Zwolle. Uit het Oldambt hadden zich zes teams geplaatst voor deze landelijke finale.

- advertentie -

Na een reeks van kwalificatiewedstrijden, waar de concurrentie tegenwoordig moordend is en de puntenlimieten hoog zijn, wisten zich van het Turninstituut Scheemda en van GV Bato Winschoten elk drie teams te kwalificeren bij de beste acrobaten van Nederland.

Bij de duo’s is de D-lijn senioren kwamen Magret Huisman en Michelle van der Laan van het Turninstituut als één van de laatste teams op de vloer in actie. De twee dames wisten onder hoge spanning een schitterende oefening te draaien en scoorden 25.750. Ze werden daarmee tweede en kregen zeer verdient de zilveren medaille omgehangen.

Bij de junioren in de D-lijn streden Isabel van der Meide en Eva Sliekers van GV Bato mee. Dit deelnemersveld is zeer aan elkaar gewaagd en elk team had van te voren gelijke kansen op een podiumplaats. Met een foutloze oefening wisten ze 25.150 te scoren en bleven ze vele concurrenten voor. Uiteindelijk was het voldoende voor een derde plaats en mochten ze de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Bij de Trio D senioren deden Dorien Dieterman, Nina Udema en Senna Frederiks van het Turninstituut mee in een zeer groot deelnemersveld. Met een vooral artistiek mooi uitgevoerde oefening behaalden ze 25.050 punten en werden daarmee keurig zevende.

Bij de jongste meisjes, de E junioren, kwamen bij de duo’s twee teams van Bato in actie. Maar liefst zestien duo’s streden tegen elkaar om de nationale titel. Lynn Klaassens en Sofie Koster lieten een stralende oefening zien waarmee ze een mooie zevende plaats behaalden. Clubgenootjes Guusje Jansen en Yvet Holander wisten, ondanks een enkelblessure van de 7 jarige Yvet, een stabiele oefening te doen en werden elfde.

Het trio bestaande uit Larissa Westerhof, Marjet Dijksterhuis en Felicia Boonman van het Turninstituut waren tot ieders verrassing doorgedrongen tot de besten van Nederland. Door vooral netjes te werken en te stralen op de vloer scoorden ze een mooie 24.500 welke een mooie dertiende plaats opleverde.

De sfeer tussen alle deelnemende teams en verenigingen was super sportief en mede daarom ook was het een super mooie afsluiting van een geweldig acro-seizoen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button