AlgemeenRegionaal nieuws

Waarschuwing voor een mogelijke kinderlokker

- advertentie -

(Regio) Oude Pekela – De Feiko Clockschool in Oude Pekela waarschuwt voor een mogelijke kinderlokker.

- advertentie -

Een leerling van de school zou dinsdagmiddag zijn aangesproken door een ‘donkere man’ met het verzoek om met hem mee te gaan. ‘De man heeft aangedrongen en haar snoep beloofd’, schrijft de school in een extra nieuwsbrief aan de ouders. ‘Gelukkig was ze zo verstandig om snel weg te fietsen.’

Volgens de schoolleiding fietste de man achter de leerling aan. ‘Gelukkig is er niets gebeurd.’ verklaard de school tegenover RtvNoord.

De school zegt het incident serieus te nemen en heeft melding gedaan bij de politie. Ook andere scholen in Pekela zijn ingelicht. Aangezien de man overal heen kan wil OldambtNu.nl de scholen in de gemeente Oldambt uit voorzorg waarschuwen.

Advies aan ouders
Schoolcoördinator Gerda Tepper is bij de groepen van de Feiko Clockschool langs geweest om te benadrukken dat de kinderen niet met vreemde mensen moeten meegaan. Haar dringende advies aan de ouders: ‘Ik denk dat het verstandig is om de kinderen voorlopig niet alleen op pad te sturen.’

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button