Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenGemeente

Economie centrum Winschoten in de lift

- advertentie -

Oldambt – Onlangs werd het onderzoek ‘Vitaliteit Winschoten Centrum 2015-2016’ gepresenteerd. Dit onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van winkeliersvereniging Handel & Nijverheid en de gemeente Oldambt. De uitkomsten laten zien dat bedrijven in het centrum van Winschoten het beter doen dan twee jaar geleden.

- advertentie -

Dit geldt voor winkels, horecabedrijven en overige bedrijven die zijn gevestigd in het centrum van Winschoten. Van november 2015 tot februari van dit jaar werd door 194 winkels en bedrijven (ruim 55% van het totaal) de enquête over hun individuele situatie en de het centrum van Winschoten in het algemeen, ingevuld.

Positiever en meer investeringen
In vergelijking met eenzelfde onderzoek uit 2014, investeren winkel- en horecabedrijven anno 2016 meer. Er is er een duidelijke verbetering in hun bedrijfseconomische situatie en men is aanzienlijk positiever dan twee jaar geleden. De omzetverwachting, het vertrouwen in de toekomst van hun bedrijf èn de toekomst het centrum van Winschoten namen flink toe.

De belangrijkste uitkomsten in cijfers:
Van de geënquêteerde bedrijven had 70% in de twaalf maanden voorafgaand aan de enquête een investering gedaan, tegen 55% in 2014. In de toekomst van het centrum van Winschoten had 76% had vertrouwen. Een duidelijke verbetering ten opzichte van 2014 toen dat op 58% lag. Ook wat betreft de omzet is men beduidend positiever: slechts 13% verwacht een omzetdaling tegen 25% in 2014.

Vrij parkeren
Direct na de invoering van vrij parkeren in 2015 waren de ondernemers zeer positief over hun situatie en over de binnenstad. Hoewel dat enthousiasme enigszins is afgevlakt, blijft de trend onveranderd beduidend positiever dan in de periode daarvoor. De ondernemers in het centrum vinden het afschaffen van het betaald parkeren sinds 1 januari 2015 een groot succes. Ongeveer 80% vindt dat mede hierdoor Winschoten en de binnenstad veel aantrekkelijker is geworden.

Al met al is de conclusie dat het centrum van Winschoten het duidelijk een stuk beter doet dan binnensteden van veel andere vergelijkbare kernen in krimpgebieden. Naast vragen over bedrijfseconomische onderwerpen, bevatte de enquête ook vragen over onder andere de zaterdagmarkt, de beschikbaar van kredieten en inkoopsamenwerking voor ondernemers.

Het rapport van het onderzoek ‘Vitaliteit Winschoten Centrum 2015-2016’ is te vinden op de website gemeente-oldambt.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button