AlgemeenOp stap

Vandaag & morgen: WaterWeekend Blauwestad (Zien, doen & beleven)

- advertentie -

Blauwestad – Ook als je zelf geen waterbenen hebt, is het WaterWeekend een feest. Op zondag 19 juni zijn er in vijf havens rondom het Oldambtmeer allerlei activiteiten te zien, doen en beleven. Gieren in een waterbal, overstag gaan tijdens een clinic zeilen, Oldambt bekijken vanuit een helikopter of een heerlijk harinkje happen. Allemaal mogelijk tijdens het WaterWeekend Blauwestad.

- advertentie -

Bij de Reiderhaven in Beerta en het Blauwestad is het óók op zaterdag 18 juni feest: In de Reiderhaven ziet u honderden vliegers in de lucht, op het water varen tientallen modelbootjes. Op het terrein kan men er verder terecht voor nieuwe en gebruikte boten. In het Havenkwartier kunnen kinderen zich uitleven in een heus waterpark, ’s avonds kan men swingen bij restaurant Azzurro. Bij mooi weer en voldoende inschrijvingen stijgt er vanuit het havenkwartier rond 19.30 uur een luchtballon op.

Reiderhaven Beerta
Bij de Reiderhaven staat op zowel zaterdag als zondag van 11.00 – 17.00 uur de botenverkoop centraal. Je kunt er terecht voor nieuwe en gebruikte boten. Pedro Boat, Watersport Reinders en Watersport Vertrouwen zijn aanwezig met boten van allerlei formaat: motorjachten, motorboten, sloepen, etc. Daarnaast vindt er een vliegerfestijn plaats met zelfs enorm grote vliegers. Op het water varen radiografisch bestuurbare bootjes van vereniging de vaarhobbyist.

Jachthaven Beerta
Genieten van artiesten, slenteren over de markt, je ogen uitkijken bij de roofvogels, een helikoptervlucht, sterke mannen en vrouwen bewonderen bij het NK Wheelflip, dat is allemaal mogelijk bij de festiviteiten in de Jachthaven in Beerta op zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Ook behoort een rondvaart van Pieter Dekker tot de mogelijkheden. Het vertrek vanuit de haven in Beerta is om 11.45 en 15.15 uur. Je wordt met de bus weer terug gebracht naar het vertrekpunt.

Jachthaven Midwolda
Sportieve watersporters kunnen terecht in de Jachthaven in Midwolda.  Van 11.00 – 12.00 uur wordt er een Bootcamp georganiseerd door Sportschool Oldambt uit Winschoten. Opgeven kan via www.jachthavenmidwolda.nl. Daarnaast zijn er van 11.00 tot 17.00 uur zeilclinics, windsufclinics, kitesurf clinics, kan men kanovaren, blob jumpen, spelen in waterballen, meevaren op de maaiboot van Van der Flier of de brandweer, en noem maar op. Op het haventerrein wordt er van 10.00 – 17.00 uur een braderie georganiseerd.

Havenkwartier Blauwestad
Voor liefhebbers van vis en vissen is het Havenkwartier een aanrader. Met Hollandse Nieuwe, garnalenpelsters en smartlappen waan je je in Scheveningen op Vlaggetjesdag. Er is een uitgebreide visbotenshow, met nieuwe en tweedehands boten. Ook worden er demonstraties gegeven over verschillende soorten visserijen, wordt er aandacht besteed aan het vissen met de feeder en het roofvissen. Niet alleen voor vissers is het Havenkwartier een aanrader, ook kinderen kunnen zich

volop uitleven in het BongoWaterLand: een nieuw speelparadijs met veel spectaculaire springkussens, waterglijbanen, waterballend, buikschuiven en noem maar op. 

Jachthaven Winschoten
In de Jachthaven in Winschoten wordt gestreden voor de eerste prijs tijdens de Oldambtster Drakenbootrace. Teams, bestaande uit 8 peddelaars en 1 trommelaar, leggen een parcours af van 200 meter in een prachtige drakenboot. De teams strijden voor een geldbedrag van € 500,- dat ten goede komt aan een door het team gekozen lokaal goed doel. De drakenbootrace duurt van 11.00 – 15.00 uur.

Voor het complete programma kun je terecht op www.waterweekendblauwestad.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button