AlgemeenOp stap

Vijftig historische schepen tijdens derde Sodom Sail

- advertentie -

Winschoten – In Winschoten zijn ze er klaar voor: op 5 juli is Sodom Sail de afterparty van Delfsail. In het Winschoter havengebied liggen dan vijftig historische schepen.

- advertentie -
Sodom Sail wordt voor het derde jaar georganiseerd. ‘We begonnen met vijf schepen, drie jaar geleden’, vertelt Heddy Smit van de organisatie tegenover RtvNoord. ‘Vorig jaar hadden we er 24, en nu dus vijftig.’

Tussenstop
Dat er begin juli zo veel schepen liggen aan de havenkade, komt natuurlijk door Delfsail. ‘In Delfzijl liggen meer dan 200 van deze schepen’, zegt Smit. ‘Een groot aantal is op doorvaart naar Martenshoek, dus dan zijn wij een mooie tussenstop.’

Historische bedrijfsvaartuigen
De organisatie is niet bang dat veel mensen Winschoten links laten liggen, omdat ze al bij Delfsail zijn geweest. ‘Niet iedereen gaat naar Delfsail natuurlijk, maar bovenal zijn dit historische bedrijfsvaartuigen. De meeste mensen gaan toch naar Delfsail voor die grote tallships.’

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button