Algemeen

Noodopvang Beerta voor 20% gevuld: ‘Laat ze maar komen’

- advertentie -

Beerta – De noodopvang voor vluchtelingen bij Beerta is bijna vier maanden in bedrijf, maar er wonen slechts tweehonderd mensen. Dat terwijl er plek is voor vijf keer zoveel bewoners. Een tegenvaller voor zowel het COA als de gemeente Oldambt.

- advertentie -
De bouw van de noodopvang kostte meer dan zes miljoen euro. Vergeleken met andere noodopvanglocaties is de kwaliteit van die in Beerta ook nog eens relatief goed. ‘Dit is azc-kwaliteit’, zegt burgemeester Pieter Smit.

Waarom niet naar Beerta?
‘Als je dan hoort dat mensen in bijvoorbeeld Kolham en andere plekken in slechtere omstandigheden leven, dan denk ik: waarom breng je ze niet naar Beerta?’, zegt Smit. ‘Er is capaciteit voor duizend mensen en hier staat een forse investering. Dan denk ik: gebruik het dan ook.’

Jammer
Woensdagavond was er ook weer een bijeenkomst voor buurtbewoners, maar op de opvanglocatie kwamen niet meer dan 25 omwonenden opdagen. Harm Hoppentocht is één van hen. Ook hij vindt het jammer dat het zo rustig is.

Gezelligheid
‘Er zaten op een bepaald moment zeshonderd, dat was erg gezellig’, zegt hij. ‘Maar de instroom is afgenomen. Het wordt tijd dat hier weer meer mensen naartoe komen. Dit is een goede plek. Laat ze maar komen. Met zo weinig bewoners is het ook een stuk minder gezellig geworden.’

Foto’s: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl (
Bron: RtvNoord

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button