Algemeen

Inschrijving Kindervakantiekamp Winschoten loopt alweer.

- advertentie -

Winschoten – Stichting Kindervakantiekamp Winschoten vertrekt ook dit jaar eind juli weer met een touringbus vol kinderen naar Ellertshaar in Drenthe. De doelgroep van het kamp zijn veelal kinderen die om uiteenlopende redenen zelf niet op vakantie kunnen.

- advertentie -

 Stichting Kindervakantiekamp Winschoten bestaat inmiddels ruim 30 jaar en is begonnen als initiatief van jongeren uit de regio Winschoten. De leiding die nu (vrijwillig) mee gaat komt al lang niet meer alleen uit Winschoten: vanuit Amsterdam en Rotterdam reist men af om kinderen een leuke week te geven. Want daar gaat het om, de kinderen.

Even kind zijn
Kinderen die opgroeien in situaties die niet altijd even makkelijk zijn. Ondanks de steeds positievere berichten over de economische toestand in Nederland zijn er nog steeds gezinnen die moeten rondkomen met 50 euro per kind per maand. In andere gevallen is er sprake van uit-huis-plaatsing of gedragsstoornissen als autisme of PDD-NOS. Kinderen die in zo’n situatie opgroeien kunnen vaak maar moeilijk echt kind zijn. Tijdens onze vakantieweek krijgen ze de kans om even weg te zijn en te ontspannen.

Activiteiten en spooktocht
Het programma bestaat uit verschillende activiteiten, afgestemd op de leeftijd van de kinderen, ingedeeld in verschillende groepen. De jongste kinderen zijn ongeveer zeven jaar oud en de maximumleeftijd is veertien. Het kamp vindt plaats op een kampeerboerderij die vlakbij een bos en een meertje ligt, waar veelvuldig gebruik van wordt gemaakt. Een activiteitencommissie zorgt voor spelletjes en speurtochten na het ontbijt en avondeten. Als het weer het toelaat staat een spooktocht steevast op de planning.

Inschrijving geopend
De inschrijving voor het kindervakantiekamp is nu geopend. Ouders kunnen hun kinderen nog aanmelden tot 17 juli. De kosten voor het kamp bedragen € 49,50 voor de hele week. Dat is inclusief zakgeld en alle activiteiten. Meer informatie is te vinden op www.kinderkampwinschoten.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button