AlgemeenSport

Brons voor acroteam Turninstituut tijdens NK acrogym in Ahoy Rotterdam

- advertentie -

Scheemda/ Rotterdam – Op 25 en 26 juni vond in Ahoy Rotterdam Fantastic Gymnastics plaats, een evenement waarbij verschillende disciplines van de KNGU te bewonderen zijn en gestreden wordt om de titel Nederlands Kampioen. Namens het Turninstituut uit Scheemda hadden 2 acroteams zich weten te plaatsen voor dit NK acrogym in de C-lijn.

- advertentie -

Het duo Floor van Dongen/ Jolienke Huisman kende een goede start van het kampioenschap door na de eerste oefening de hoogste score te laten noteren. Het duo was dan ook goed op weg richting een podiumplaats. Bij de 2e oefening bleek de spanning echter te hoog en moesten ze een val laten noteren waardoor het duo uiteindelijk op de 10e plaats eindigde. Ondanks deze teleurstellende 2e oefening kan het duo terugkijken op een succesvol seizoen met vele podiumplaatsen.

Het trio Nanda Huisman/ Remke Huisman/ Julie Hendriks wisten hun seizoen, waarin al vele podiumplekken werden behaald, goed af te sluiten met 2 prachtige oefeningen. Het trio wist daarmee knap beslag te leggen op de 3e plaats en mocht dan ook met een bronzen medaille huiswaarts keren! Voor de zusjes Huisman werd het succes later die dag compleet gemaakt door de gouden medaille van hun oudere zus Josan Huisman die samen met haar partners Reinie Boven en Zefanja Nieman uitkomt voor Adonis Drachten in de categorie trio B-lijn.

Met dit NK komt er een einde aan een seizoen wat voor het Turninstituut uit Scheemda zeer succesvol is verlopen en waarbij naast vele noordelijke titels, 5 teams mochten uitkomen op een NK en er twee NK medailles werden veroverd.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button