AlgemeenGemeente

7,3 miljoen euro beschikbaar voor aanpak werkloosheid

- advertentie -

Oldambt – De arbeidsmarktregio Groningen en Noord-Drenthe heeft 7,3 miljoen euro aan subsidie van het Europees Sociaal Fonds (ESF) toegekend gekregen. Onder de naam ‘Werk in Zicht’ werken 27 gemeenten, scholen en werkgevers samen om de werkloosheid te bestrijden.

- advertentie -

Vorig jaar deed ‘Werk in Zicht’ twee aanvragen: één voor de 27 samenwerkende gemeenten van € 5,1 miljoen. En één voor het Praktijk Onderwijs (PrO) en Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) van € 2,2 miljoen. Beide aanvragen zijn goedgekeurd.

De gemeenten gebruiken het geld ter bestrijding van de werkloosheid van jongeren, mensen die langere tijd werkzoekend zijn, werkzoekenden met een arbeidsbeperking en 50 plussers.

Het onderwijs zet het geld in voor stages, branchecursussen, oprichten leerwerkbedrijven, begeleiding van kwetsbare jongeren richting werk en jobcoaching.

Wethouder Roeland van der Schaaf (gemeente Groningen) had als bestuursvoorzitter van Werk in Zicht groot vertrouwen in de toekenning. “In onze arbeidsmarktregio hebben we te maken met een hoge werkloosheid, maar we timmeren flink aan de weg om deze te bestrijden. Verschillende projecten laten al goede resultaat zien. De toekenning van 7,3 miljoen euro geeft een extra stimulans om hier voortvarend mee verder te gaan.”

Dit zijn de eerste twee toekenningen, van de zes aanvragen die in de periode 2014-2020 ingediend gaan worden.

Werk in Zicht
Werk in Zicht is de actiegerichte samenwerking in de arbeidsmarktregio Groningen en Noord-Drenthe. Wij bestaan uit 27 gemeenten, werkgevers, UWV, SW-bedrijven, onderwijsinstellingen, vakbonden, werkgeversorganisaties en dienstverleners. Gezamenlijk ontplooien we duurzame oplossingen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

We werken onder andere samen op het gebied van invulling van de afspraakbanen (extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking), werkgeversondersteuning, aansluiting onderwijs arbeidsmarkt en jeugdwerkloosheid.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button