AlgemeenOp stap

Duizenden mensen bezoeken 25ste Groenmarkt Winschoten

- advertentie -

Winschoten –  Het is de organisatie weer gelukt om een afwisselend aanbod van deelnemers te kunnen presenteren tijdens de Groenmarkt zaterdag in het Rosarium.

- advertentie -

Zo’n 70 standhouders waren aanwezig met verschillende waren, alles gerelateerd aan tuin en groen. Om 11.00 uur werd de Groenmarkt officieel geopend door wethouder Bard Boon. Het rozenseizoen ging hiermee ook van start.

Op de markt werden vele waren aangeboden, te denken aan: bloemen of (terras-)planten, bol- en knolgewassen, decoratie voor in de tuin, vijverbenodigdheden, tuingereedschap, kunst en beelden, maar ook curiosa. Iedere tuinbewonderaar kon op deze markt informatie inwinnen, ideeën opdoen of iets leuks aanschaffen. 

Tevens waren er allerlei randactiviteiten, zo was er bijvoorbeeld gedacht aan kinderen in de vorm van workshops verzorgd door het Groninger Landschap, werden er rozen uitgedeeld door rozenmeisjes en de nieuwe Miss Oldambt en ook bracht Streetband de Klinkers haar gezellige deuntjes ten gehore.

Al deze festiviteiten vonden plaats op de hoofdpaden van het Rosarium in Winschoten, waar overigens maar liefst 320 verschillende soorten rozen volop in bloei staan. Dit zorgde voor een prachtige ambiance.

De Groenmarkt is één van de grootste publiekstrekkende evenementen in Oldambt.

Foto’s: Wilko Smit & Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button