Algemeen

Kunstrolschaatser Roy Broekema Nederlands kampioen

- advertentie -

Winschoten / Nieuwegein – Afgelopen weekend heeft in Nieuwegein het NKK (Nederlands Kampioenschap Kunstrijden) plaats gevonden. Namens kunstrolschaatsvereniging Rollingteam Noord uit Winschoten heeft Roy Broekema deelgenomen aan deze wedstrijd in de categorie Jeugd Heren. Roy is op basis van zijn prestaties bij de voorwedstrijden van dit seizoen door de SBK geselecteerd om deel te mogen nemen aan deze kampioenschappen.

- advertentie -

‘Roy heeft zaterdag een mooie korte kur gereden en hier onder andere een mooie dubbele axel laten zien. Op zondag mocht Roy zijn lange kur rijden en deze ging helaas niet zo goed als tijdens de vele trainingen.’ meldt Rollingteam Noord aan OldambtNu.nl.

Het resultaat van de beide kuren tezamen was goed voor een 1e plaats en tevens voor de titel Nederlands Kampioen!

Daarnaast is hij geselecteerd door de rolschaatsbond voor de Interlandcup die in oktober 2016 wordt gehouden in Zwitserland. Later deze week zal de Bond ook bekend maken wie er zijn geselecteerd voor de Europacup, het EK en het WK.

Roy heeft in 2015 voor het eerst deelgenomen aan het EK en we hopen natuurlijk dat hij hiervoor weer geselecteerd wordt.

Trainingen
Wie het leuk lijkt om, net als Roy, te leren rolschaatsen, kan een kijkje nemen tijdens één van de trainingen op dinsdag en donderdag tussen 17.00 en 20.00 uur in de Parkhal in Winschoten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button