Algemeen

29-Jarige militair uit Winschoten komt om in Mali

- advertentie -

Winschoten/ Mali – Tijdens een mortierschietoefening in Mali zijn twee Nederlandse landmachtmilitairen van de luchtmobiele brigade uit Assen om het leven gekomen. Het zijn de 29-jarige sergeant der 1e klasse Henry Hoving uit Winschoten en de 24-jarige korporaal Kevin Roggeveld uit Groningen. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

- advertentie -

Hoving laat een partner en een jong dochterje achter. Dat heeft plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten Rob Bauer woensdagavond bekend gemaakt. Een 23-jarige militair is zwaargewond geraakt bij het ongeluk. Hij is inmiddels geopereerd en overgebracht naar een militair hospitaal in Goa.

Het ongeluk gebeurde ten zuiden van Kidal, op bijna 300 kilometer van Gao. Daar is de Nederlandse hoofdmacht gestationeerd voor deelname aan de Multidimensional Integrated Stabilisation Mission in Mali (Minusma).

‘Dit afschuwelijke nieuws komt hard binnen. Twee jonge mensen, zomaar ineens weggerukt uit het leven door een noodlottig incident, terwijl zij ons land dienden onder de moeilijkste omstandigheden’, zei premier Mark Rutte. ‘In ons hart en onze gedachten zijn wij nu bij de families en vrienden van de overledenen. Voor hen is de klap het zwaarst. Heel Nederland leeft intens mee. Ook met de militair die bij dit ongeluk zwaargewond is geraakt.’

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert liet weten dat de omgekomen militairen in Mali voor een betere wereld streden. ‘Zij verdienen ons grootste respect. Ook gaan mijn gedachten uit naar de militair die zwaargewond is geraakt’. Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken liet weten ‘zeer aangeslagen te zijn’.

In maart vorig jaar kwamen bij een crash met een Apache-helikopter twee Nederlandse piloten om het leven. Dat gebeurde ook tijdens een oefening.

Lees meer
– Condoleances stromen binnen bij ministerie van Defensie
– Commandant Matthijssen: ‘Dood van twee militairen is intens triest’

Foto: Atlcom.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button