AlgemeenOp stap

Buitenaardse wezens van zand landen in Blauwestad en regio

- advertentie -

Blauwestad – De hele regio rondom de Groninger Blauwestad is deze zomer het toneel van buitenaardse taferelen. Het Zandsculpturen Festival dat dit jaar voor de derde keer in Blauwestad wordt georganiseerd, breidt zich dit jaar namelijk op een ludieke manier uit.

- advertentie -

Naast een tentoonstelling van metershoge zandsculpturen op het Redersplein in Blauwestad zelf, wordt er een heuse Zandsculpturenroute in de regio gerealiseerd, waarbij ondernemers kunnen inhaken op deze toeristische trekpleister.  

“We merken dat het festival enorm leeft in de omgeving”, aldus Els Buseman, projectleider van “Xpeditie Blauwestad”, waar het festival bij aansluit. “We kregen van veel ondernemers het verzoek of zij niet ook een zandsculptuur konden ‘adopteren’, dus zijn we gaan nadenken over de mogelijkheden, en al vrij snel kwam daar deze route uit”.

Hoewel de route nog volop in ontwikkeling is, zijn al wel meerdere locaties bekend waar zandsculpturen verschijnen. Zo doen onder andere de dorpen Beerta, Midwolda en Finsterwolde mee, maar komt er zelfs ook op het NS Station in Groningen stad een zandsculptuur.

Space
Het thema van het Zandsculpturen Festival is dit jaar “Space & Science Fiction”, waarbij onder andere gedacht moet worden aan aliëns en UFO’s, maar ook bekende titels als “Startrek” en “ET” ontbreken niet. Een team van internationale kunstenaars uit onder andere Australië, Spanje, Rusland, Ierland en Engeland reist begin juli naar Blauwestad af om de tentoonstelling vorm te geven. Vanaf 15 juli zijn de sculpturen gratis te bezichtigen voor het publiek.

Vanaf diezelfde datum begint ook de Xpeditie Blauwestad, een kampeerfestival met theater, muziek en bizarre bouwwerken. Er landt niet alleen een mega Ufo op het festivalterrein, ook verrijst er een torenhoge raketpoort. Op die manier zoekt de Xpeditie ook de ruimte op. Dit festival duurt een weekend (15 t/17 juli), maar de zandsculpturen zijn langer te bewonderen. Het zandfestival duurt tot eind september. In de weekenden worden er regelmatig live-demonstraties en workshops gegeven.

Ondernemers die willen aansluiten bij de Zandsculpturenroute door zelf een Zandsculptuur te adopteren, kunnen voor meer informatie terecht op www.zandsculpturenblauwestad.nl, of een mailtje sturen naar info@zandsculpturenblauwestad.nl

Foto: Arno Steeman/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button