Algemeen

Condoleances stromen binnen bij ministerie van Defensie

- advertentie -

Den Haag – Een paar uur na de bekendmaking van het overlijden van de twee Nederlandse militairen in Mali waren al zo’n 4000 condoleances binnengekomen bij Defensie. Het ministerie heeft woensdagavond op internet een condoleanceregister geopend.

- advertentie -

‘Ik wens alle familie en iedereen die de jongens kende heel veel sterkte om dit verlies te verwerken’  is een van de reacties op het overlijden van de twee militairen.‘2 helden die voor onze veiligheid gaan. Mijn oprechte deelneming voor de naasten die dit zware verlies moeten dragen.’ schrijft een ander.

Hoogst mogelijke prijs
Minister Jeanine Hennis-Plasschaert laat weten met verdriet kennis te hebben genomen van het verschrikkelijke bericht uit Mali. “Mijn medeleven gaat uit naar de naasten en collega’s van deze 2 dappere militairen. Zij streden voor een betere en veiliger wereld en betalen daarvoor de hoogst mogelijke prijs. Zij verdienen ons grootste respect. Ook gaan mijn gedachten uit naar de militair die zwaargewond is geraakt.”

Condoleanceregister
Inmiddels is een condoleanceregister geopend. Hierin betuigen minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert, Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp en secretaris-generaal Wim Geerts hun medeleven.

Het is nu mogelijk deelneming te betuigen. Na sluiting wordt het condoleanceregister aan de nabestaanden overhandigd.

Lees meer
– 29-Jarige militair uit Winschoten komt om in Mali
– Commandant Matthijssen: ‘Dood van twee militairen is intens triest’

 

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button