AlgemeenGemeente

Zolderopruiming gemeentehuis Oldambt voor Stichting Oud Winschoten

- advertentie -

Winschoten – De gemeente Oldambt geeft aan de Stichting Oud Winschoten een groot aantal historische objecten in bruikleen. Deze bevonden zich op de zolder van het gemeentehuis in Winschoten.

- advertentie -

Tijdens de inventarisatie van kunstenwerken uit de gemeentelijke BKR-regeling (Beeldende Kunstenaars Regeling, werden vele historisch interessante spullen aangetroffen. Vervolgend werd contact opgenomen met het bestuur van Stichting Oud Winschoten die bevestigden dat een aantal objecten van historische waarde zijn. Dat was voor de gemeente aanleiding om de meest waardevolle spullen voor onbepaalde tijd in bruikleen te geven.

Het gaat onder meer om een ingelijst knipsel van 4 september 1952 uit de Winschoter Courant over ene Baron Braderie die zijn intrede doet in Winschoten, een pentekening van de Winschoter toren van kunstenaar Van Dokkum uit 1945 en een pentekening van H. Mak uit 1935 van de Torenstraat.

Overdracht
Op 12 juli 2016 wordt een groot deel van de historisch interessante objecten overgedragen aan het bestuur van Stichting Oud Winschoten door wethouder Bard Boon. De overdracht vindt plaats om 16.00 uur in het gemeentehuis in Winschoten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button