Algemeen

Defensie toont beelden ceremonie overleden militairen

- advertentie -

Defensie heeft beelden vrijgegeven van de ceremonie in Mali waar collega’s afscheid nemen van de omgekomen Groningse militairen. Zo’n 950 Nederlandse, Duitse Deense en Tsjechische militairen stonden in een erehaag opgesteld in kamp Castor in Gao.

- advertentie -

Muzikale begeleiding
Militairen haalden hun verongelukte collega’s, de 29-jarige sergeant Henry Hoving en de 24-korporaal Kevin Roggeveld op in het veldhospitaal, droegen hen naar twee voertuigen en marcheerden naar de vliegstrip. Daar werden de lichamen volgens traditie onder muzikale begeleiding van een doedelzakspeler het vliegtuig, een C-130 Hercules, ingedragen.

Tussenstop in Bamako
Het vliegtuig maakte een tussenstop in Bamako, waar een ceremonie was georganiseerd door de Verenigde Naties. Daarna werden de stoffelijke overschotten teruggevlogen naar vliegbasis Eindhoven.

Militaire erehaag
Ook daar werd een ceremonie gehouden voor de militairen. De kisten werden in aanwezigheid van minister van Defensie Hennis-Plasschaert langs een militaire erehaag geleid.

De 29-jarige Henry Hoving uit Winschoten en de 24-jarige Kevin Roggeveld uit Groningen kwamen woensdag om het leven tijdens een schietoefening met mortieren. Een collega van hen raakte zwaargewond. Naar de toedracht van het ongeval wordt onderzoek gedaan.

Foto’s: Defensie
Bron: RtvNoord

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button