AlgemeenRegionaal nieuws

Schipper die spoorbrug ramde wordt niet vervolgd

- advertentie -

Weener – De rechtbank in Leer heeft de aanklacht afgewezen tegen de kapitein die de spoorbrug bij Weener vorig jaar ramde met zijn vrachtschip. Dat meldt de NDR.

- advertentie -

Volgens de rechter is de aanvaring het gevolg van een spraakverwarring tussen de kapitein en de brugwachter. De kapitein heeft geen overtreding begaan. Het berust op domme pech, schrijft de Duitse omroep.

Doorvaren?
De schipper vroeg die bewuste avond in december of hij kon doorvaren. De brugwachter antwoordde dat er over drie minuten een trein zou komen en dat het schip er daarna langs kon.

De schipper maakte hier uit op dat de brug zou opengaan als de trein was gepasseerd. Maar dat was niet het geval. Toen de kapitein zag dat de brug nog dicht was, kon hij niet meer op tijd stoppen. De brugwachter kon hem niet meer openen.

Vijf jaar
Ook tegen de brugwachter ziet de rechter in Leer geen zaak. De komende dagen beslist het Duitse Openbaar Ministerie van Aurich of ze zich neerlegt bij deze uitspraak.

Het herstel van de brug gaat nog ongeveer vijf jaar duren, lieten de Duitse spoorwegen en overheden in mei weten. Een nieuwe brug over de Eems gaat zeker dertig miljoen euro kosten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button