AlgemeenOp stap

Programma Tellerlikker Festival is rond

- advertentie -

Winschoten – De tweede editie van het Tellerlikker Festival (3 en 4 september) belooft een ware culturele en culinaire happening te worden. Het aantal amateurvoorstellingen en optredens in en om het Cultuurhuis in Winschoten is fors uitgebreid. Op het podium bij De Klinker staan dit jaar ook professionele acts en in het winkelhart komt een extra muziekpodium met publiekstribune. Daarnaast is er op het Oldambtplein een expositie van een 150-tal Fiat 500-tjes.

- advertentie -

Het culturele seizoen 2016/’17 start in Oldambt met een ‘pruiverij’ van het cultuuraanbod en een culinaire markt. Het Tellerlikker Festival biedt dit jaar naast artiesten, koren, bands en amateurverenigingen op het gebied van muziek en theater uit de eigen regio ook een voorproefje van de programmering van Theater De Klinker: Cabaretgroep Vrouw Holland, Ernest (de Bende van) Beuving, Erwin de Vries en Bert Hadders & de Nozems staan zaterdagmiddag op het buitenpodium bij het Cultuurhuis.

Podia
Op de zaterdag is er een extra podium met publieke tribune op het parkeerterrein naast de Hema, in het hart van winkelend Winschoten. Liefhebbers van shantykoren, harmonie, fanfare en bluegrass kunnen daar hun hart ophalen. In de zalen van De Klinker zijn amateurvoorstellingen en optredens, het Kunstencentrum houdt Open Huis en de Harbour Jazz Club zorgt op beide festivaldagen voor live jazz in het Leescafé. Op zondag is het buitenpodium het domein van Groningse bands in allerlei stijlen, van pop tot soul, blues en fusion. In de Rabozaal treedt zondagmiddag nieuw muzikaal talent uit de regio op. Zij strijden om de Publieksprijs voor meest aansprekende act.

Culinaire markt
Proeven en beleven staan het gehele festival centraal op de culinaire markt. Vanuit houten chalets bieden lokale horecaondernemers hun gerechten en producten aan. Bezoekers kunnen voor een minimaal bedrag diverse hapjes proeven.

Fiat 500-expositie
Zaterdag vanaf 13.00 uur vertrekt een 150-tal klassieke Fiat 500-tjes met passagiers Bumba en Brandweerman Sam vanaf het Marktplein via de Torenstraat en Langestraat naar het Oldambtplein, waar ze tot ongeveer 15.30 uur kunnen worden bewonderd. Kinderen kunnen hun TV-helden persoonlijk begroeten op het podium van het Kinderplein. Daar staat ook een springkussen en kan naar hartenlust worden gekleurd en geschminkt.

Tijden
Het festival wordt op zaterdag om 13.00 uur officieel geopend door cultuurwethouder Bard Boon in de Grote Zaal en duurt zaterdag tot 20.00 uur. De eerste dag wordt afgesloten met optredens van Erwin de Vries en Bert Hadders & De Nozems op het buitenpodium. Zondag duurt het festivalprogramma van 13.00 – 18.00 uur.

- advertentie -

Voor informatie over het festival en het programma kunt u terecht op oldambt.groningen.nl/tellerlikkerfestival.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button