AlgemeenIncidenten

Broers krijgen werkstraf voor wegmoffelen hennepafval

- advertentie -

Midwolda/ Oostwold – Een 38-jarige man uit Veendam moet voor het bezit van hennepafval een werkstraf van veertig uur uitvoeren.

- advertentie -
Zijn twee broers uit Oostwold (36) en Midwolda (30) kregen een werkstraf van twintig uur opgelegd.

De politie kreeg op 29 mei een melding dat voor een woning in Veendam drie mannen bezig waren zakken met drugs weg te werken. De agenten troffen de broers aan toen ze afvalzakken op twee aanhangwagens gooiden. Het bleek om hennepafval te gaan. De twee jongste broers zeiden niet te weten wat er in de zakken zat. Ze hielpen slechts hun oudste broer de schuur leeg te ruimen.

Doorzoeking ongeldig
De politiemannen doorzochten de woning van de oudste broer. Op de bovenverdieping was duidelijk een hennepkwekerij geweest. De agenten hadden alleen geen toestemming of een machtiging om de woning te doorzoeken. De aangetroffen hennepkwekerij werd de broers dan ook niet aangerekend.

Aanname
De drie zijn alleen voor het hennepafval bestraft. Volgens het Openbaar Ministerie ging het om twintig kilo, al hebben de agenten verzuimd alle zakken na te zoeken en te wegen. De gestelde hoeveelheid was volgens de rechter slechts een aanname. Wel was het duidelijk geworden dat het om meer hennep ging dan wettelijk is toegestaan.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button