AlgemeenGemeente

Gemeente Oldambt is akkoord; voetbalvereniging WVV krijgt kunstgrasveld

- advertentie -

Winschoten – Voetbalclub WVV uit Winschoten krijgt het kunstgrasveld waar de club zo naarstig op hoopte. De gemeente Oldambt trekt vier ton uit voor het veld. Dat heeft de gemeenteraad maandagavond besloten dat meldt RtvNoord.

- advertentie -
De club is de laatste jaren gegroeid en roept al langer om een kunstgrasveld. De gemeente gaat daar in mee, omdat een kunstgrasveld veel meer bespeeld kan worden dan een gewoon veld.

Verhuizen?
De gemeenteraad heeft wel een voorwaarde gesteld aan de aanleg van het kunstgrasveld: WVV moet meewerken aan een eventuele verhuizing in de toekomst, als dat aan de orde is. Ook daar wordt al langer over gesproken. Maar gezien de aanleg van het veld, is dat plan voorlopig op de lange baan geschoven.

Nieuweschans en Drieborg
Voor andere voetbalverenigingen in de gemeente is er overigens ook goed nieuws. De hoofdvelden van VV Nieuweschans en VV Drieborg worden gerenoveerd. Drieborg wacht bovendien een renovatie van de kleedkamers. Bij het renoveren van de kleedkamers zullen vrijwilligers van VV Drieborg een deel van de werkzaamheden zelf uitvoeren.

De voetbalverenigingen zijn verantwoordeijk voor het dagelijks onderhoud. De gemeente voor het groot onderhoud. Door veroudering zijn de toplagen van de velden aan vervanging toe.

Met de renovaties is zo’n 150.000 euro gemoeid.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button