Algemeen

‘Arriva slaat de plank helemaal mis met treinvervangend vervoer’

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Het was vandaag een trieste dag als het gaat om het openbaar vervoer. Een instituut dat door de regering sterk gepropageerd wordt om er gebruik van te maken. ‘Laat je auto lekker thuis en maak gebruik van trein of bus’. Natuurlijk kan het gebeuren dat een trein niet kan rijden door werkzaamheden. Het liefst heb je dat het ’s nachts gebeurd.

- advertentie -

Maar alà dit weekend van 1 en 2 oktober was ruimschoots van tevoren aangekondigd dat er geen treinverkeer mogelijk was tussen Groningen en Bad Nieuweschans. Bussen zouden worden ingezet als treinvervangend vervoer, zoals ook al sprake van is sinds de spoorbrug bij Weener er uit ligt. Arriva was hier duidelijk niet op voorbereid, want gedurende de hele dag klopte van de dienstregeling helemaal niets.

Chauffeurs die totaal niet op de hoogte waren, hetgeen zich afspeelde en eigenlijk ook niets te verwijten valt. Honderden gestrande reizigers die zich in alle bochten moesten wringen om hun eindbestemming te halen en hierdoor ook extra kosten moesten maken. Al was het alleen maar de vele telefoontjes die gepleegd moesten worden. De reisinformatie bijvoorbeeld via 9292.nl was totaal niet afgestemd op de actualiteit.

Er waren mensen uit Bad Nieuweschans die op bezoek wilden naar familie of vrienden in het ziekenhuis van Winschoten. Van tevoren hebben ze nog even gecheckt welke bus ze moesten nemen en die zou bijvoorbeeld om 11:08 uur vanaf het station van Bad Nieuweschans vertrekken. Bij navraag bleek deze al voor 11:00 uur te zijn vertrokken. Dus wachten maar op de bus van 12:08. Deze is dus helemaal niet gekomen. Het gaat dus echt niet om enkele reizigers, maar ook Duitsers die naar Groningen wilden. Uiteindelijk is er een bus gekomen rond 12:55 uur en heeft alle gestrande passagiers meegenomen, zelfs nog gasten van Fontana resort, die maar weer terug waren gelopen en voor Fontana nog hebben kunnen instappen. Maar ook dit klopt niet, want deze bus had moeten vertrekken om 13:08 uur. Dus ook deze chauffeur liet weer een groot aantal reizigers in de kou staan. In Winschoten was het eigenlijk nog veel beroerder gesteld.

Er is een bus vanuit Leer naar Winschoten gereden met veel reizigers die allemaal naar Groningen moesten. Deze bus ging gewoon niet verder en men moest het maar uitzoeken. Met een stopbus naar Groningen is dan een hele opgave en wat aangegeven wordt dat een half uur vertraging verwacht zou kunnen worden, daar klopt helemaal niets van. Een vervelende dag en dat is nog zacht uitgedrukt, wanneer je even wilt winkelen in Winschoten of Groningen en gebruik moet maken van het openbaar vervoer.

Door: Frans Stegeman – BnsNieuws.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button