AlgemeenOp stap

Duitsers bezoeken massaal Winschoter binnenstad

- advertentie -

Winschoten – Vanwege de Dag van de Duitse eenheid was het maandag uitzonderlijk druk in de Winschoter binnenstad. Onze oosterburen kwamen op de voor hun vrije dag massaal de grens over om te shoppen.

- advertentie -

Winkelend publiek
In Winschoten werd door Zweep Events een gezellige dag georganiseerd voor zowel de Duitsers als het winkelend publiek. Waaronder een grote braderie, compleet met kaasmeisjes. Ook was er muziek van onder anderen The Highland Sell-Outs, die ook te beluisteren waren tijdens Middeleeuws Winschoten & Fantasy Festival.

Chaos op de weg
Door de vele weggebruikers in en rond om Winschoten kwamen er op vele plekken opstoppingen en files. Dit gebeurde met name op het Oldambtplein en de Blauw Roos. Ook was de dienstregeling van het openbaar vervoer in de war. Zo werden er haltes overgeslagen en vermeden de buschauffeurs de drukte.

Op Facebook meldt Pieter Smit het volgende: ‘Voor zover ik kan nagaan is dit de drukste dag ooit om de dag van de Duitse Wende. Daar komt bij dat de Venne nog niet optimaal te bereiken is. De blauwe roos daarentegen is al gauw een probleem. Ik hoop dat we daar echt eens een goede oplossing voor vinden’.

Burgemeester Smit vindt wel dat de bezoekers nadat ze de auto hebben konden parkeren konden genieten in het gezellige centrum. ‘Voor het overige hebben de bezoekers kunnen genieten van een geweldige gezellig centrum. Ik hoop dat de ondernemers een goede dag hebben gehad. Moet wel zeggen dat ik naar een paar uur een draaiorgel onder m’n raam wel toe was aan een ander soort vermaak !’ sluit Smit het af.

Duitse eenheid
De Dag van de Duitse eenheid is een nationale feestdag in Duitsland. Onze buren vieren dan de Duitse hereniging van 1990.

- advertentie -

Foto: Jos Hensens/ OldambtNu.nl

- advertentie - 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button