AlgemeenOp stap

Tellerlikker Rally levert € 7.000,- op voor ‘Make-A-Wish’

- advertentie -

Winschoten –  De Tellerlikker Rally van de Lions Club Winschoten is inmiddels een traditie geworden. In mei van dit jaar werd alweer de 9e editie van deze populaire rally voor classic-cars georganiseerd op basis van het “bol-pijl” principe. De opbrengst van deze rally was dit jaar voor de Stichting ‘Make-A-Wish’ Nederland.

- advertentie -

De rally van 180 km lang, startte wederom vanaf het Marktplein in Winschoten en ging door de provincie Groningen naar de lunchlocatie op vliegveld Oostwold. In de middag ging de route verder door het Groninger landschap om te finishen in Blauwestad. Hier was een gezellige afsluiting met buffet en prijsuitreikingen. Onderweg waren er 2 rijtesten ingepland. Burgemeester en pers/RTV Noord waren aanwezig bij de start. Menne Kamp (Lions Club Winschoten): “Een geweldig evenement voor de regio. De startlijst is altijd binnen no-time gevuld en met het maximale aantal van 60 equipes houden wij het evenement ook exclusief”. De rally wordt overigens verreden onder auspiciën van de NHRF (Nederlandse Historische Rally Federatie) en is dus professioneel van opzet.

Opbrengst 2016 naar Stichting ‘Make-A-Wish’
De opbrengst van de 9e Tellerlikker Rally ging naar Stichting Make-A-Wish. Zij vervullen de liefste wens van kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar, met een levensbedreigende ziekte en geven ze de kracht om kind te zijn. Zo krijgt niet de ziekte, maar het kind de aandacht en hierdoor heeft de wensvervulling een langdurig effect. Iedere wens wordt omgezet in een onvergetelijke ervaring, die zowel op korte als op de lange termijn een enorm effect heeft. Niet alleen voor het kind maar ook voor het gezin, want de wensvervullers zorgen er namelijk altijd voor dat ook ouders en broertjes/zusjes bij de wensvervulling betrokken zijn, zodat iedereen kan meegenieten.

Maandag 10 oktober jl. werd de cheque door Lions President Felix Röben uitgereikt aan ‘Make-A-Wish’ coördinatoren fondsenwerving Marten van der Molen en Vibeke Hafstad. Zij kunnen door deze donatie, meerdere wensen vervullen voor deze groep kinderen en jongeren.

De Lions Club Winschoten spreekt dan ook haar dank uit voor de bijdrage van de deelnemende equipes én de vele sponsoren die deze donatie mogelijk hebben gemaakt.

In 2017 de 10e editie
Voor volgend jaar staat de Tellerklikker Rally traditiegetrouw weer gepland op de laatste zaterdag van mei (27 mei 2017). Johan Rolfers (Lions Club Winschoten): “10 Jaar Tellerlikker Rally, dat laten we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Volgend jaar wordt het een éxtra speciale editie”.

Deelname is mogelijk met auto’s ouder dan 25 jaar danwel een cabriolet. Meer informatie is te vinden op www.tellerlikkerrally.nl. Op deze site staan o.a. ook foto’s van 9 edities Tellerlikker Rally.

Foto: Marcel Lameijer/ Marcel-lameijer.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button