Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

FNV sleept SW-bedrijf Synergon voor de rechter

- advertentie -

Winschoten – FNV daagt SW-bedrijf Synergon uit Winschoten voor de rechter voor het niet naleven van afspraken over werktijden. Zo’n 80 medewerkers van de sociale werkvoorziening Synergon, die werkzaam zijn bij Rensel Metaal, werkten onder druk van de inlener sinds september 2015 structureel 2,5 uur per week teveel zonder doorbetaling of compensatie in tijd.

- advertentie -

Gea Lotterman van FNV Overheid zegt: ‘Het kan gewoon niet dat Synergon onder druk van Rensel Metaal afspraken zomaar terzijde schuift. Afspraak is afspraak en daarom stappen wij naar de rechter.’

In april 2015 werden de 80 medewerkers van Synergon gedetacheerd bij Rensel Metaal. De medewerkers werden verzekerd dat hun aanstelling bij Synergon bleef bestaan en daarmee ook hun rechten en plichten. Rensel Metaal vond dat de doorbetaalde koffie- en theepauze van de sw’ers van een half uur per dag maar in hun eigen tijd moest en dwong de sw’ers in september daarmee langer te werken om aan hun uren te komen. Lotterman: ‘Het ontbreekt aan goed werkgeverschap van Synergon dat zij niet voor hun mensen opkomen en door druk van inlenende bedrijven regelingen eenzijdig, zonder instemming van de OR, doorvoeren.’

In april voerden de SW-medewerkers van Synergon nog actie bij Rensel Metaal om aan te geven dat ze het niet langer pikten. Er werken zo’n 2.000 werknemers bij Synergon, waarvan 80 bij Rensel Metaal in Winschoten. In de overige detacheringssectoren van Synergon worden, zover bekend, wel de pauzeafspraken nageleefd.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button