AlgemeenIncidenten

Ponton zonk door lek; er wordt geschat op een ton aan schade

- advertentie -

Scheemda – De 116 platen, die vorige week zondag het Winschoterdiep bij Scheemda ingleden, zijn daarin beland door een lek in een schip. De platen lagen op een ponton, dat in het water terechtkwam doordat het schip schuin te water ging.

- advertentie -

Alle platen, die elk ongeveer een ton wegen, moesten uit het Winschoterdiep worden gehaald om schade aan andere boten te voorkomen. Duikers waren daar meer dan een halve dag mee bezig. Het kanaal was tijdens de opruimactie gestremd.

Lees meer: Ravage in Winschoterdiep na omslaan werkponton (Update)

Richting een ton schade
De schade wordt geschat op vijftig- tot honderdduizend euro. Volgens Koos Tegelaar, inspecteur scheepvaart bij de provincie Groningen, is het een verzekeringskwestie.

Eerst werd gedacht dat het schip te zwaar beladen zou zijn, maar dat bleek niet het geval. Het gevaarte is naar de Eexterhaven gebracht, waar het een dag later opnieuw te water is gelaten. Toen is het lek aan het licht gekomen. Hoe het lek is veroorzaakt, is nog onduidelijk

Lees meer: Geen scheepsvaartverkeer tot maandagmiddag op Winschoterdiep

Baggeren
De platen worden gebruikt voor de versteviging van de damwanden van het Winschoterdiep. Dat wordt uitgebaggerd, zodat grotere schepen erdoor kunnen varen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button