AlgemeenIncidenten

Familie vraagt aandacht voor zaak vermoorde Sietze Grave (82)

- advertentie -

Winschoten – De 82-jarige Sietze Grave wordt op 20 augustus 2016 met geweld om het leven gebracht in zijn woning in Winschoten.

- advertentie -

Nu, ruim 2 maanden later, zit de familie nog altijd in onzekerheid. Buurtbewoners stellen dat hij bedreigd is door een verslaafde buurtgenoot. Buren waren erg geschrokken over wat de man is overkomen. Er gingen gruwelijke verhalen in de ronde over hoe de man om het leven zou zijn gebracht.

Lees meer: Overleden persoon aangetroffen in een woning 

Hart van Nederland
Familieleden van de Sietze doen vanavond in Hart van Nederland hun verhaal, in de hoop meer duidelijkheid te krijgen over wat er met hun geliefde vader en opa is gebeurd die fatale avond

In een emotionele oproep op Facebook vragen de kleindochters van Sietze Grave opnieuw aandacht voor de zaak. Ze vragen mensen die meer weten over de moord op hun opa, zich alsnog te melden.

Vermoedelijk motief
Uit gesprekken en onderzoek in de woning wordt langzaam duidelijk wat vermoedelijk het motief voor zijn dood is geweest. Er is vast komen te staan dat er een groot geldbedrag uit zijn appartement is verdwenen, dus het gaat mogelijk om geld. Sietze Grave handelde geregeld in zilver en goud.

Lees meer: 82-Jarige man vermoedelijk door geweld om het leven gebracht

Twee mannen
In de nacht van afgelopen vrijdag 19 op zaterdag 20 augustus rond 04.30 uur wordt door buurtbewoners gezien dat twee mannen gekleed in spijkerbroeken vanaf het balkon van Sietze Grave springen en daarna weglopen in de richting van de Dahliastraat, die daarachter ligt. De politie komt graag in contact met meer mensen die hier mogelijk iets van gezien hebben.

Achter de schermen
In een reactie laat de politie weten dat de nabestaanden door twee familierechercheurs worden begeleid. ‘Dat er nog geen arrestaties zijn verricht, betekent niet dat er achter de schermen niets gebeurt. Maar we willen het onderzoek op geen enkele manier in gevaar brengen’, aldus politiewoordvoerder Nathalie Schubart tegenover RtvNoord.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button