AlgemeenCultuurKort nieuws

Expositie met kunst van kunstenaars uit Bad Nieuweschans

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Bad Nieuweschans staat sowieso al bekend om zijn kunstenaars en galeries, maar nu komt er ook nog eens een expositie van ‘hobby’ kunstenaars uit Bad Nieuweschans en omstreken van 22 tot en met 27 november. Deze vindt plaats in het MFC De Akkerschans in het centrum van het dorp.

- advertentie -

Opening
Burgemeester Pieter Smit en wethouder van cultuur de heer Bard Boon van de Gemeente Oldambt zullen deze tentoonstelling openen op dinsdag 22 november om 19:00 uur. De werken van de kunstenaars zijn niet onder één noemer in te schalen. Van acryl- en olieverf schilderijen, zowel abstract, futuristisch tot heel realistisch. Heel bijzondere potloodtekeningen, maar ook een kunstenaar die heel bijzondere taarten en suikerbloemen maakt. Het gaat tijdens deze expositie niet om echte taarten maar om dummy’s, maar niet van echt te onderscheiden. Een andere exposant maakt damestassen, geheel naar eigen ontwerp, bijvoorbeeld van oude spijkerbroeken, maar ook van andere stoffen. Tenslotte een kunstenaar die van oud papier bijzondere schalen, andere objecten en sieraden maakt.

Kunstenaars
De expositieruimte wordt ingericht in de kleine zaal van De Akkerschans en wordt in zijn totaliteit benut, met verrijdbare panelen en panelen aan de wanden. De kunstenaars zijn: Fred van den Bor (acryl), Jan Kuiper (acryl), Hendrik Takens (olieverf), Tonny Klaassen (acryl), Geja Moed (acryl en andere materialen), Sigi Lüdeman (acryl), Melissa Tuin ( tekeningen), Henny Poelman (schalen en sieraden), Hennie Jongeling (tassen) en Inge Smid (taarten). De opening is dinsdag 22 november om 19:00 uur en de overige dagen, woensdag 23 tot en met zondag 27 november van 15:00 tot 20:00 uur en de toegang is gratis.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button