AlgemeenRegionaal nieuws

Regio: N366 tussen Veendam en Nieuwe Pekela twaalf dagen afgesloten

- advertentie -

Nieuwe Pekela – De N366 is vanaf woensdag 16 november 06:00 uur tot maandag 28 november 06:00 uur volledig gestremd tussen Veendam en Nieuwe Pekela. Van vrijdag 25 november 06:00 uur tot maandag 28 november 06:00 uur is ook het wegvak tussen de aansluiting bij Nieuwe Pekela en bij Alteveer (N365) afgesloten voor al het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de N367 en de A7. De weg is dicht in verband met het verplanten van bomen. De bomen worden verplaatst omdat de N366 op dit traject wordt verdubbeld.

- advertentie -

De provinciale weg N366 tussen Veendam en Pekela wordt verdubbeld. Om ruimte te maken voor deze verdubbeling worden de bomen langs een deel van de weg verplant. De bomen worden verplaatst naar een locatie  aan de zuidkant van de  N366. De grootste bomen die verplant worden zijn eiken van 20 tot 25 meter hoog. Bij het verplanten van de bomen gaat de provincie zo zorgvuldig mogelijk te werk.

Project N366 Veilig
De provinciale weg N366 tussen Veendam en Ter Apel was jarenlang één van de meest onveilige wegen in de provincie Groningen. Sinds 2009 werken provincie Groningen, de gemeenten Pekela, Stadskanaal, Veendam en Vlagtwedde, Politie Noord-Nederland en het Openbaar Ministerie samen om de verkeersveiligheid op de weg te verbeteren.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button