AlgemeenGemeente

Voordelige zorgverzekering voor inwoners Oldambt met laag inkomen

- advertentie -

Oldambt – Wethouder Bard Boon heeft op 23 november 2016 een overeenkomst met Menzis getekend. Daardoor kan de gemeente Oldambt inwoners met een laag inkomen GarantVerzorgd aanbieden. Dit is een zorgverzekering voor inwoners met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm. De bedragen die bij deze grens horen, staan op www.gemeente-oldambt.nl/normen. De gemeente Oldambt vindt het belangrijk dat ook inwoners met een laag inkomen zich ook goed kunnen verzekeren tegen ziektekosten.

- advertentie -

GarantVerzorgd
Doordat de gemeente Oldambt meebetaalt, is de netto premie voor de inwoner lager. Naast een korting op de premie heeft GarantVerzorgd meer voordelen. Er is bijvoorbeeld geen medische keuring voor dit pakket. Afhankelijk van de gekozen verzekering GarantVerzorgd 1,2 of 3 zijn er nog meer voordelen, zoals:
– een vergoeding van eigen bijdrages voor hulpmiddelen, hoortoestellen en medicijnen;
– hogere vergoedingen voor tandartskosten;
– of verwerking van het eigen risico in het maandbedrag.

Preventie
De gemeente Oldambt vindt het belangrijk dat inwoners zich fit en vitaal voelen. Zij biedt daarom een zorgverzekeringspakket aan waarin ook preventie is opgenomen. Inwoners kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van gezondheidscursussen.

Spreekuren
De gemeente is samen met Menzis een voorlichtingscampagne voor haar inwoners gestart. Op woensdag 30 november en alle woensdagen in december (7, 14, 21 en 28) zijn er inloopspreekuren op verschillende plaatsen in de gemeente. Tijden en locaties staan op www.gemeente-oldambt.nl/zorgverzekering. Inwoners kunnen zich tot en met 31 december 2016 aanmelden voor GarantVerzorgd via www.gezondverzekerd.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button