Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenIncidentenRegionaal nieuws

NL-Alert bereikt Oldambt wegens brand in Nieuwe Pekela

- advertentie -

Oldambt – Inwoners in het Oldambt die in een x aantal kilometers van de brand in Nieuwe Pekela verwijderd waren kregen vandaag een NL-Alert. In deze SMS kregen zij het volgende bericht: ”NL ALERT: Ivm brand met veel rook in Nieuwe Pekela. Ramen en deuren sluiten en ventilatie uitzetten.”

- advertentie -

Woningbrand
Vanmiddag brak rond drie uur  brand uit in een woning aan de Ds. Sicco Tjadenstraat in Nieuwe Pekela. De bewoners waren op dat moment niet thuis. Het vuur werd bestreden door de corpsen van Oude- en Nieuwe Pekela en de hoogwerker uit Veendam.

Na ongeveer een uur was de brandweer de brand meester en werd begonnen met nablussen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De woning kan als verloren worden beschouwd.

NL-Alert
NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid. Met NL-Alert kan de overheid mensen heel gericht alarmeren en informeren tijdens een ramp bij hun in de buurt. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen.

Lees meer: Maandag 5 december landelijk controlebericht NL-Alert (Meldt u nu nog aan!)

NL-Alert is al meer dan 130 keer ingezet. Met name bij grote branden is NL-Alert veelvuldig gebruikt, maar ook bij explosiegevaar en onverwacht noodweer is NL-Alert ingezet om mensen in de directe omgeving te waarschuwen.

Foto’s: Mathe Hillinga/ 112Groningen.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button