Algemeen

Nieuwe eigenaar De Toekomst; vastgoedondernemer Maurice Hol

- advertentie -

Scheemda – Vastgoedondernemer Maurice Hol is de nieuwe eigenaar van voormalig strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda. Hij wil het complex snel doorverkopen. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

- advertentie -

De 36-jarige Hol is geen onbekende in Oost-Groningen. In 2014 kocht hij het destijds failliet verklaarde Parc Emslandermeer in Vlagtwedde.

Hol is bijzonder in zijn nopjes met zijn nieuwste ‘aanwinst’. ,,We hebben het bijna helemaal voor niks in handen gekregen. Die 423.000 euro die wij er voor hebben betaald is een belachelijk lage prijs. Alleen al de de 23 hectare grond is ongeveer een miljoen euro waard.” Hol zegt dat hij samenwerkt met een aantal particuliere investeerders.

Hol zegt dat zich al een aantal gegadigden heeft gemeld, onder wie een kandidaat die van De Toekomst een hippisch centrum wil maken.. ”Lukt het niet om snel door te verkopen, dan gaan we zelf bekijken of we iets met het complex kunnen doen in samenwerking met een andere partij.” Hol wil de regionaal bekende makelaar Yvonne Nieboer eventueel inhuren. ”Al met al is het te voorbarig om te zeggen: dit of dat gaan we met het complex doen . ”De Toekomst kwam op ons pad en wij zijn nu eigenaar. Dat vind ik prettig, want het is een uniek gebouw. Meestal doe ik in appartementen. Dit is een leuker object.” 

Volgende week al verwacht Hol te weten wat hij met het complex daadwerkelijk gaat doen: verkopen of zelf meehelpen De Toekomst tot iets nieuws te ontwikkelen.

Foto: Anita Meis/ OldambtNu.nl (archief)
Bron: DvhN.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button